Yalnız Mesajı Göster

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi - Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi - Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı





Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi - Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı - Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 litse süt
7 çorba kaşığı irmik
14 çorba kaşığı toz şeker(eğer daha az şekerli isterseniz miktarını ayarlayabilirsiniz)
250 gr ceviz içi (fındıkfıstık bademde olabilir)
1 paket vanilya
50 gr margarin
2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanması:

Sütün içine irmiği ve tozşekeri koyup önce kuvvetli sonra orta ısıdaki ocakta koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin
Koyulaşınca içine vanilyayı ve margarini ekleyip iyice çırpın Boza kıvamına geldiği zaman ıslattığınız bir tepsiye ya da kalıba tatlı karışımının yarısını dökün
Cevizleri bıçakla kıyıp tarçınla beraber karıştırın ve yarısını tatlının üzerine serpin
Kalan tatlı karışımını da cevizlerin üzerine dökün Biraz soğuyunca geriye kalan tarçın ve ceviz karışımını üzerine serpin ve soğumaya bırakın İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla