Konu
:
Fındıklı Kaymaklı Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Kaymaklı Tatlı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Kaymaklı Tatlı Tarifi
ayçiçek yağı ve yaş mayayı alın ve karıştırın
Daha sonra üzerine irmik
kabartma tozu
hindistan cevizi
yumurtaları ( birinin beyazını iç malzemede kullanmak üzere ayırın
) limon kabuğu rendesi ve 1 bardak su ilave edip hamuru yoğurun
Elde ettiğiniz hamuru ince açın
Diğer taraftan İç malzemesini hazırlayın
Bunun için; bir kapta yumurta beyazını
pudra şekerini ve toz fındığı karıştırın
Hazırlanan iç harcı açmış olduğumuz hamurun üzerine sıvayın
Daha sonra uzun kısmından başlayarak rulo yapın ve bu rulo yu yarım saat kadar dinlendirin
Bu sırada üzeri için kaymağı pişirin
Bunun için; tencereye süt ve irmiği alarak pişirin
Hamur dinlenince 2 parmak aralıklarla kesin ve tepsiye dizin
Ortasına hazırlamış olduğunuz kaymaktan koyun
Üzerlerine birer fındık kondurarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin
Bu arada şerbetini hazırlayın
Tatlı pişince şerbette sıcak iken şerbetini verin
Şerbetini hemen çekecek lokum gibi bir tatlı
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul