Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Elma Tatlısı Tarifi - Milföylü Elma Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Elma Tatlısı Tarifi - Milföylü Elma Tatlısı Yapılışı





Milföylü Elma Tatlısı Tarifi - Milföylü Elma Tatlısı Yapılışı - Milföylü Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler :

5 adet golden elma
10 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı un
5 adet kare milföy hamuru
1 kutu çiğ krema


Hazırlanışı:

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün Yağlanmış unlanmış kare şeklinde ısıya dayanıklı cam bir tepsiye elmaları dizin

Karameli hazırlamak için çukur bir kaba tozşeker ve suyu koyun Kısık ateşte suyu ve şekeri karıştırarak şekeri eritin hafif yakarak kahverengi olmasını sağlayın

Karameli cam kaba dizdiğiniz elmaların üzerine dökün Elmaların üzerini milföy hamurları ile kapatın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylü elmaları 25-30 dakika kadar pişirin

Milföy hamurları kızardıktan sonra kabı fırından çıkarın Elmalı tatlıyı dilim dilim kesin ve spatula ile hamur altta elmalar üstte kalacak şekilde servis tabağına ters çevirerek çıkartın

Elmalı tatlıyı sıcakken üzerine krema sıkarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla