Yalnız Mesajı Göster

Fatih Sarması Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fatih Sarması Tarifi





Fatih Sarması Nasıl Yapılır?-Fatih Sarması Tarifi-Fatih Sarması Yapılışı

4 Adet yumurta
15 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı vanilya
2 Çorba kaşığı bal
2 Çorba kaşığı antepfıstığı
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker




Hazırlanışı
  • Bir kaba 4 adet yumurta 1 çorba kaşığı margarin 15 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı unu alın
  • 1 Paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin
  • Malzemeleri mikserle 20 dakika çırpın
  • Fırın tepsisini yaplayıp unlayın
  • Karışımı tepsiye dökün
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişirin
  • Tepsiyi fırından alın
  • Ilındığında üzerine 2 çorba kaşığı bal sürün ve 2 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı serpin
  • Hazırladığınız pandispanyayı rulo biçiminde sarın
  • 2 Su bardağı suyun içinde 2 su bardağı şekeri eritin
  • Tatlının üzerine gezdirin(Şşerbeti pişirmeden tatlının üzerine dökmeniz gerekiyor)
  • Dilimleyerek servis yapın
Fatih Sarması yemek tarifleri

Alıntı Yaparak Cevapla