Konu
:
Tavuk Göğsü Tarifi (Kazandibi Şeklinde)
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Göğsü Tarifi (Kazandibi Şeklinde)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Göğsü Tarifi (Kazandibi Şeklinde)
Tavuk Göğsü Tarifi (Kazandibi Şeklinde) - Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
Malzemeler
Muhallebisi;
120 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
2 adet damla sakızı ve üstüne tarçın
Kazandibi için;
1 çay bardağı süt
tepsi boyutuna göre şeker
Hazırlanışı
Margarini tencereye alın unu ilave edip unun kokusu çıkacak kadar kavurun
Fazla kavrulmayacak yanık kokusu olmasın
Ocağın altını kapatın sütü una azar ilave edin topaklansa da endişe etmeyin mikserle çırpabilirsiniz
Unla süt iyice karışınca ocağın altını yakın ve sürekli karıştırarak pişirin
Pişerken içine damla sakızını atın
Pişirdiğiniz muhallebiyi kapatıp oda ısısına gelmesini bekleyin
Fırın tepsisinin dibine şeker serpin
Ocağı yakın şeker kızarmaya başlayınca karıştırın ve sütü azar azar ekleyin tepsinin her tarafına yayın
Ocağı kapatın ve karamelanın soğumasını bekleyin
Muhallebi en az 15 dakika göz göz olana kadar mikserle çırpın
Çırptığınız muhallebiyi tepsiye döküp yaydıktan sonra ocağı yakın tepside karamel yanlardan belirince kapatın ve soğumasını bekleyin
Soğuduktan sonra spatula yardımıyla katlayarak servis yapın ve üstüne tarçın serpin
Afiyet olsun
ALINTIDIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul