Yalnız Mesajı Göster

Baklavalık Yufka İle Tırtıl Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklavalık Yufka İle Tırtıl Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)





Şişli baklavada diyebiliriz:)



Malzemeler:[*]1 paket baklavalık yufka[*]7 numara şiş(hani şu örgü örerken kullandığımız şişlerden)[*]15 paket margarin(1 paket yufka için paketin hepsini kullanmayacaksanız yağı ona göre ayarlayın)[*]2 subardağı çekilmiş fındık yada ceviz[*]şerbeti için;[*]5 su bardağı şeker[*]5 subardağı su[*]1 tatlı kaşığı limon suyu
Tarifin Hazırlanışı[*]yufkaları tam ortasında ikiye böl[*]orta kısmına fındık ceviz içini serp (çok serpilmeyecek)[*]şişi yufkanın ucundan gevşek olmayacak şekilde sar[*]sarma işlemi bittikten sonraşişin iki kenarından yufkayı ortaya büzdür[*]borcama şeklini bozmadan şişten sıyır[*]tepsi dolunca servis etmek istedin boyutlarda kes[*]eritilmiş sanayağını üzerine dök[*]fırına sür 180-200 derecede pişir biraz ılınınca şerbetini dök[*] 1gün dinlendikten sonra tatlı asıl lezzetini alıyor




















Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla