Konu
:
Mihmandar Tatlısı Tarifi - Mihmandar Tatlısı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Mihmandar Tatlısı Tarifi - Mihmandar Tatlısı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mihmandar Tatlısı Tarifi - Mihmandar Tatlısı Yapılışı
Mihmandar Tatlısı Tarifi - Mihmandar Tatlısı Yapılışı - Mihmandar Tatlısı Nasıl Yapılır?
MALZEMELER(Listenin uzunluğu sizi korkutmasın)
HAMURU
;
250GR
margarin
1 su b
sıvıyağ
1 su b
yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 kğ un yada alabildiğince un
ŞERBETİ
;
3 su b
şeker
3 su b
su
kaynatılacak ateşten almadan önce varsa 2-3 damla limon sıkılacak
İÇİ
;
1
5 Su b
ceviz istenirse miktar arttırılabilir
3 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI
;
yağ
yoğurt
margarin
yumurta elle karıştırılır
unun içine karbonat eklenir ve karışıma ilave edilir yumuşak kıvamda hamur elde edilir (poğaça hamuru gibi) 10 parçaya bölünür
hamur parçaları (bezeler) elle açılarak dört parmak genişliğinde tepsinizin uzunluğu kadar parçalar elde edilir
ceviz şeker karışımı uzunlamasına hamurun kenarına konularak uzunca bir rulo oluşturulur ve rulolar yağlanmış tepsiye dizilir bu işlem tüm hamura uygulanır
fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir ve hazırlanan soğuk şerbet üzerine dökülür
servis yapmadan önce ikişer parmak genişliğinde (3cm) kesilir
aiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul