Yalnız Mesajı Göster

Mihmandar Tatlısı Tarifi - Mihmandar Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mihmandar Tatlısı Tarifi - Mihmandar Tatlısı Yapılışı





Mihmandar Tatlısı Tarifi - Mihmandar Tatlısı Yapılışı - Mihmandar Tatlısı Nasıl Yapılır?
MALZEMELER(Listenin uzunluğu sizi korkutmasın)
HAMURU;
250GR margarin
1 su b sıvıyağ
1 su b yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 kğ un yada alabildiğince un

ŞERBETİ;
3 su b şeker
3 su bsu
kaynatılacak ateşten almadan önce varsa 2-3 damla limon sıkılacak

İÇİ;
15 Su b ceviz istenirse miktar arttırılabilir
3 çorba kaşığı şeker

YAPILIŞI;

yağyoğurtmargarinyumurta elle karıştırılır
unun içine karbonat eklenir ve karışıma ilave edilir yumuşak kıvamda hamur elde edilir (poğaça hamuru gibi) 10 parçaya bölünür

hamur parçaları (bezeler) elle açılarak dört parmak genişliğinde tepsinizin uzunluğu kadar parçalar elde edilir
ceviz şeker karışımı uzunlamasına hamurun kenarına konularak uzunca bir rulo oluşturulur ve rulolar yağlanmış tepsiye dizilir bu işlem tüm hamura uygulanır

fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir ve hazırlanan soğuk şerbet üzerine dökülür
servis yapmadan önce ikişer parmak genişliğinde (3cm) kesilir
aiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla