Konu
:
Havuçlu İrmik Tarifi - Havuçlu İrmik Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu İrmik Tarifi - Havuçlu İrmik Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu İrmik Tarifi - Havuçlu İrmik Yapılışı
Havuçlu irmik Tarifi - Havuçlu irmik Yapılışı - Havuçlu irmik Nasıl Yapılır?
Malzemeleri
1 su bardağı irmik
125 gr
margarin
4 su bardağı süt
1
5 su bardağı tozşeker
500 gr
havuç
1 su bardağı ceviz
1 kase krem şanti
Taze mevsim meyvesi
Hazırlanışı
Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyelim
Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım
Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri koyup karıştıralım
Boza kıvamını alınca ocaktan alıp bir tepsiye dökelim
Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç
kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı tozşekeri havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim
Soğutup cevizleri ilave edelim
Karışımı irmiğin üzerine dökelim
En üste krem şantiyi yayıp bir gece buzdolabında veya 2-3 saat dondurucuda bekletelim
Doğranmış mevsim meyveleri ile yani mandalina
kivi
portakal
muz gibi meyvelerle süsleyip servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul