Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu İrmik Tarifi - Havuçlu İrmik Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu İrmik Tarifi - Havuçlu İrmik Yapılışı





Havuçlu irmik Tarifi - Havuçlu irmik Yapılışı - Havuçlu irmik Nasıl Yapılır?


Malzemeleri

1 su bardağı irmik
125 grmargarin
4 su bardağı süt
15 su bardağı tozşeker
500 gr havuç
1 su bardağı ceviz
1 kase krem şanti
Taze mevsim meyvesi


Hazırlanışı

Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyelim Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri koyup karıştıralım Boza kıvamını alınca ocaktan alıp bir tepsiye dökelim Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı tozşekeri havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim Soğutup cevizleri ilave edelim Karışımı irmiğin üzerine dökelim En üste krem şantiyi yayıp bir gece buzdolabında veya 2-3 saat dondurucuda bekletelim Doğranmış mevsim meyveleri ile yani mandalina kivi portakal muz gibi meyvelerle süsleyip servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla