Yalnız Mesajı Göster

Ballı-Meyveli Kaygana Tatlısı Tarifi-Ballı-Meyveli Kaygana Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı-Meyveli Kaygana Tatlısı Tarifi-Ballı-Meyveli Kaygana Tatlısı Yapılışı





Ballı-Meyveli Kaygana Tatlısı Nasıl Yapılır?-Ballı-Meyveli Kaygana Tatlısı Tarifi-Ballı-Meyveli Kaygana Tatlısı Yapılışı

Malzemeler:
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali doğranmış
15 su bardağı süt
yarım paket tatlı mayası
yarım paket tereyağ (yada margarin)
3 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorbakaşığı limon suyu
bir su bardağı çilek (veya ahududu böğürtlen vs)
tuz

4 Kişilik

Yapılışı:
Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin un ilave edip karıştırın
Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın
Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla