Yalnız Mesajı Göster

Karamelli İrmik Tarifi - Karamelli İrmik Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelli İrmik Tarifi - Karamelli İrmik Yapılışı





Karamelli irmik Tarifi - Karamelli irmik Yapılışı - Karamelli irmik Nasıl Yapılır?

Malzemeleri

1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
3 çay kaşığı hindistancevizi

Hazırlanışı

Şekerin yarısını küçük bir tencereye alın orta ateşte açık kahverengi renk alana kadar pişirin Orta büyüklükte yayvan bir kaba dökerek soğutun Diğer taraftan sütün içine yumurta irmik limon kabuğu rendesi kalan şekeri ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin En son vanilyayı ekleyin Muhallebiyi soğutulmuş karamelin üzerine dökün Buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra bir tabağa ters çevirin Hindistancevizi veya fındık ile süsleyerek servis yapın
Not: Karameli hazırladıktan sonra çabuk bir şekilde kaba dökmek gerekir Aksi halde kalınlaşır akışı güçleşir

Alıntı Yaparak Cevapla