Konu
:
Karamelli İrmik Tarifi - Karamelli İrmik Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Karamelli İrmik Tarifi - Karamelli İrmik Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelli İrmik Tarifi - Karamelli İrmik Yapılışı
Karamelli irmik Tarifi - Karamelli irmik Yapılışı - Karamelli irmik Nasıl Yapılır?
Malzemeleri
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
3 çay kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı
Şekerin yarısını küçük bir tencereye alın
orta ateşte açık kahverengi renk alana kadar pişirin
Orta büyüklükte yayvan bir kaba dökerek soğutun
Diğer taraftan sütün içine yumurta
irmik
limon kabuğu rendesi
kalan şekeri ilave ederek
muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
En son vanilyayı ekleyin
Muhallebiyi soğutulmuş karamelin üzerine dökün
Buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra bir tabağa ters çevirin
Hindistancevizi veya fındık ile süsleyerek servis yapın
Not: Karameli hazırladıktan sonra
çabuk bir şekilde kaba dökmek gerekir
Aksi halde kalınlaşır
akışı güçleşir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul