Konu
:
Peksimetli Meyveli Tatlı Tarifi - Peksimetli Meyveli Tatlı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Peksimetli Meyveli Tatlı Tarifi - Peksimetli Meyveli Tatlı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peksimetli Meyveli Tatlı Tarifi - Peksimetli Meyveli Tatlı Yapılışı
Peksimetli Meyveli Tatlı Tarifi - Peksimetli Meyveli Tatlı Yapılışı - Peksimetli Meyveli Tatlı Nasıl Yapılır?
Gereçler:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
Yarım su bardağı Pınar Süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 paket peksimet
3 adet yumurta akı
3 çorba kaşığı tozşeker 200 gr kaymak
2
5 su bardağı Pınar Süt
1 paket Pınar Toz Krem Şanti 3 adet elma
Yarım Paket Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti
1 kahve fincanı rende bitter çikolata
1
5 su bardağı hindistan cevizi
4 adet muz - 6 adet kivi
Yarım kilo çilek
Yapılışı:
1 gece önceden dövülmüş cevizi ve tarçını yarım su bardağı süte yatırın
1 su bardağı toz şekeri 1 su bardağı suda kaynatıp şerbet haline getirin
Peksimetleri tepsiye dizip üzerlerine şerbeti gezdirin
Ayrı bir yerde yumurta aklarını
3 kaşık toz şeker ekleyerek çırpın
kaymağı ekleyerek tekrar çırpın
Ayrı bir kapta 1
5 su bardağı sütle Pınar Toz Krem Şanti’yi çırpıp
kaymaklı karışımı ekleyerek kremayı karıştırın
Hazırladığınız kremayı buzdolabına dinlenmeye bırakın
Elmaları soyup rendeleyin ve 10 dakika kadar pişirin
Ateşten alınca içine
süte yatırılmış cevizli karışımı ekleyerek karıştırın
Karışımı peksimetlerin üzerine pay ederek yayın
soğumaya bırakın
Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti’yi diğer bir su bardağı sütle çırpın
Üzerine rendelenmiş bitter çikolata ekleyip tekrar çırpın
Soğuyan elmalı karışımın üzerine hindistan cevizini serpin
Uzun dilimlenmiş muzları ve 1 parmak kalınlığında kremayı yayın
Üzerine 1 kat dilimlenmiş kiviyi dizin ve tekrar kremayı yayın
En üste bitter çikolatalı
Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti’yi yayın
Çilekle süsleyip buzdolabında 1 saat kadar bekletin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul