Yalnız Mesajı Göster

Bademli Milföy Baklavası Tarifi - Bademli Milföy Baklavası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Milföy Baklavası Tarifi - Bademli Milföy Baklavası Yapılışı





Bademli Milföy Baklavası Tarifi - Bademli Milföy Baklavası Yapılışı - Bademli Milföy Baklavası Nasıl Yapılır?

Malzemeler :

* 12 milföy hamuru
* 2 su b badem ve fındık tozu
* 2 yumurta
* Yarım limon
* 3 çorba k toz şeker

Şerbeti için:

* 3 su b toz şeker
* 3 su b su

Hazırlanışı :

Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin Karıştırma kabına 2 su bardağı badem ve fındık tozunu ilave edinÜzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edinÜzerine 2 adet yumurta akını kırınTüm malzemeyi karıştırınFırın kabındaki milföylerin
Üzerine baklavanın iç harcını yayın Diğer kalan 6 adet milföyü merdane ile açın ve fırın kabında baklavanın üzerini kapatın Üzerine yumurta sarısı sürünDaha sonra baklava şeklinde kesinÜzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alınÜzerine 3 su bardağı su ilave edin şeker ile kaynatın

Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökünŞerbeti çektikten sonra servis edin




Alıntı Yaparak Cevapla