Yalnız Mesajı Göster

Gönlü Ferah Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gönlü Ferah Tarifi





Gönlü Ferah Tatlısı Nasıl Yapılır?-Gönlü Ferah Tarifi-Gönlü Ferah Yapılışı

1 Litre süt
1 Su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
2 Çorba kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Adet yumurtanın sarısı
100 gr margarin
1 Poşet krem şanti
15 Su bardağı kayısı suyu
500 gr taze kayısı
1 Paket etimek
Süslemek için :
Antepfıstığı ve hizdistancevizi




Hazırlanışı yumurta sarısını unu mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp göz göz olana dek kısık ateşte pişirin[*]Margarini koyup ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın[*]Soğuyunca krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika daha çırpın[*]Etimekleri cam bir kabın içine dizin[*]15 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp üzerine dökün[*]Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin[*]Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistancevizi ile süleyerek servis yapın[/list]Gönlü Ferah yemek tarifleri

Alıntı Yaparak Cevapla