Konu
:
Gönlü Ferah Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gönlü Ferah Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gönlü Ferah Tarifi
Gönlü Ferah Tatlısı Nasıl Yapılır?-Gönlü Ferah Tarifi-Gönlü Ferah Yapılışı
1 Litre süt
1 Su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
2 Çorba kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Adet yumurtanın sarısı
100 gr margarin
1 Poşet krem şanti
1
5 Su bardağı kayısı suyu
500 gr taze kayısı
1 Paket etimek
Süslemek için :
Antepfıstığı ve hizdistancevizi
Hazırlanışı
yumurta sarısını
unu
mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp
göz göz olana dek kısık ateşte pişirin
[*]Margarini koyup
ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın
[*]Soğuyunca krem şantiyi ilave edip
mikserle 5 dakika daha çırpın
[*]Etimekleri cam bir kabın içine dizin
[*]1
5 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp
üzerine dökün
[*]Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin
[*]Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp
1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistancevizi ile süleyerek servis yapın
[/list]Gönlü Ferah yemek tarifleri
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul