Yalnız Mesajı Göster

Kül Kedisi Tatlısı Tarifi-Kül Kedisi Tatlısı Yapılışı (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kül Kedisi Tatlısı Tarifi-Kül Kedisi Tatlısı Yapılışı (Resimli)





Kül Kedisi Tatlısı Nasıl Yapılır?-Kül Kedisi Tatlısı Tarifi-Kül Kedisi Tatlısı Yapılışı

Malzemeler:

* 1 kilo balkabağı
* 2 su bardağı toz şeker
* 2 paket petibör
* 1 paket krem şanti
* 2 bardak süt
* Ceviz

Yapılışı:

1 Yıkanmış ve doğranmış kabakları tencereye alın üzerine şekeri ilave edip ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakın
2 Kabaklar yumuşadıktan sonra bir kaç kaşık şerbet ile birlikte kabakları kare borcama alın püre haline getirin İçine ceviz ekleyip karıştırın ve borcamın her yanına yayın
3 Krem şantiyi 2 bardak sütle mikserde iyice çırpın
4 Bisküvileri kabakların üzerine dizin ve krem şantinin yarısını yayın Bir kat daha bisküvi dizip kalan krem şantiyi de üzerine yayıp cevizle süsleyin 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla