Konu
:
Ay Tatlisi Tarifi....
Yalnız Mesajı Göster
Ay Tatlisi Tarifi....
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ay Tatlisi Tarifi....
Resimli fındıklı ve cevizli ay tatlısı
Fındıklı ve cevizli ay tatlısı yapımı
Malzemeler
1’er çay bardağı sıvıyağ
yoğurt ve su
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Yarım paket kabartma tozu
Açmak için:
1 su bardağı nişasta
İçi için:
Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı dövülmüş fındık
Üzerine:
100 gram tereyağı
Şerbeti için
:
Üç buçuk su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın
Tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın
Limon suyunu ilave edip
bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldırın ve soğumaya bırakın
Derin bir kapta sıvıyağ
yoğurt
su
sirke ve yumurtayı çırpıcı ile çırpın
Un ve kabartma tozu ilave ederek baklava hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru 16 bezeye ayırın ve üzerlerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin
Dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve 8 adedinin arasına nişasta serperek üst üste koyun
Tek bir hamur olacak şekilde incecik açın
Üzerine ceviz ve fındık karışımının yarısını serpin ve oklavaya sararak rulo yapın
Oklavayı içinden çıkardıktan sonra su bardağının ağzıyla istediğiniz kalınlıkta ay şekli vererek kesin
Kalan 8 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın
4Tatlıları fırın tepsisine yerleştirin üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Fırından alınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul