Konu
:
Taze Peynirli Şekerpare Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taze Peynirli Şekerpare Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Peynirli Şekerpare Tarifi
unuda azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin
Ununu fazla kaçırırsanız istenen gevrekliği elde edemezsiniz
[*]
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alın
yuvarlayıp
yağlanmamış
tepsiye dizin
[*]
Ayırdığınız yumurta sarısından üzerlerine sürün
[*]
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına tatlıları sürün
[*]
Kabarıp kızarmaya başlayınca fırını 175 dereceye indirin
[*]
Nar gibi kızaran tatlıları fırından alın
[*]
Diğer tarafta şeker su ve limonu tencereye alın
[*]
Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika boyunca kaynattığınız şerbeti
sıcakken
soğuk tatlının üzerine dökün
[*]
Tatlıyı en az 3-4 saat şurupta bekletin
[/list]
suyu alınmış
herhangi bir tuzsuz peynirde kullanabilirsiniz
Lor peyniride olabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul