Yalnız Mesajı Göster

Taze Peynirli Şekerpare Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Peynirli Şekerpare Tarifi





unuda azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin Ununu fazla kaçırırsanız istenen gevrekliği elde edemezsiniz[*]Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayıp yağlanmamış tepsiye dizin[*]Ayırdığınız yumurta sarısından üzerlerine sürün[*]200 derecelik önceden ısıtılmış fırına tatlıları sürün[*]Kabarıp kızarmaya başlayınca fırını 175 dereceye indirin[*]Nar gibi kızaran tatlıları fırından alın[*]Diğer tarafta şeker su ve limonu tencereye alın[*]Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika boyunca kaynattığınız şerbeti sıcakken soğuk tatlının üzerine dökün[*]Tatlıyı en az 3-4 saat şurupta bekletin[/list] suyu alınmış herhangi bir tuzsuz peynirde kullanabilirsiniz Lor peyniride olabilir




Alıntı Yaparak Cevapla