Yalnız Mesajı Göster

Balparmak Tatlısı Tarifi - Balparmak Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balparmak Tatlısı Tarifi - Balparmak Tatlısı Yapılışı





Balparmak Tatlısı Tarifi - Balparmak Tatlısı Yapılışı - Balparmak Tatlısı Nasıl Yapılır?


]Malzemeler :



2 yumurta

Yarım su bardağı tozşeker

1 paket yumuşamış margarin

15 paket kabartma tozu

45 su bardağı un

Yarım kase irmik


Şerbeti için :


35 su bardağı şeker

35 su bardağı su

1/4 limon suyu


Yapılışı :

- Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları oda sıcaklığında erimiş margarini şekeri ilave edip yoğuralım
- Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım

- Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm lik çubuklar yapalım

- Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim


- Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene kadar pişirelim

- Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla