Konu
:
Cerkez Tatlisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cerkez Tatlisi Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cerkez Tatlisi Tarifi
ÇERKEZ TATLISI NASIL YAPILIR
RESIMLİ ÇERKES TATLISI YAPIMI
Malzemeler
Hamur için:
3 su bardağı un
100 gram oda sıcaklığında margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı irmik
20 gram yaş maya
2 adet yumurta
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Hamurların üzerine sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
İç malzemesi için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı toz antepfıstığı
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
7 adet yumurtanın akı
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
2 kg tozşeker
1 litre su
Yarım limonun suyu
Üzerine:
Toz antepfıstığı
Yapılışı
Öncelikle tüm iç malzemeyi iyice karıştırıp
bir kenara alın
Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın
Limon suyunu ekleyip
iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın
Hamur için unu tezgahın üzerine eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın
Ortasına margarin
yoğurt
irmik
maya
yumurta
rendelenmiş portakal kabuğu ve tuz ekleyin
Un hariç bütün malzemeyi karıştırın
Daha sonra kenarlardaki unu ortaya alın ve su ilavesiyle birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurun üstünü nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin
Merdane yardımıyla hamuru 3 mm kalınlığında açın
Üzerine yumurta sarısı sürün
Hazırladığınız iç harçtan 1 parmak kalınlığında uzun şeritler yapın
1 adet şeridi
açılmış hamurun kenarına koyup
rulo yapın ve kesin
İç harç ve hamur bitene kadar işleme devam edin
İç harçlı uzun hamurları baş parmak uzunluğunda kesin
Çok kızgın olmayan sıvıyağda önlü arkalı kızartın
Bir kevgir yardımıyla tatlıları yağdan alın ve soğuk şerbetin içine atın
15 dakika şerbette beklettikten sonra servis tabağına alın
Antepfıstığı ile süsleyip
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul