Yalnız Mesajı Göster

Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli)





Sultan sarması

Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hidistan cevizi
1 paket sade krem şanti+1 bardak süt
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya çırpma teliyle sürekli karıştırılarak pişirilirMuhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır
Margarin ilave edilip mikserde 5-6 dakika çırpılır
Kare veya dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır
Muhallebi soğumaya bırakılır
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilirSonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla