Konu
:
Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli)
Sultan sarması
Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hidistan cevizi
1 paket sade krem şanti+1 bardak süt
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya çırpma teliyle sürekli karıştırılarak pişirilir
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır
Margarin ilave edilip mikserde 5-6 dakika çırpılır
Kare veya dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır
Muhallebi soğumaya bırakılır
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir
Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul