Konu
:
Karagöz Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Karagöz Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karagöz Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
MALZEMELER:
HAMUR MALZEMELERİ:
500 gr un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 paket kakaoisteğe göre fındık içi
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Önce mayayı 1 su bardağı ılık sütün içerisinde 1 çorba kaşığı maya 1 çorba kaşığı şeker ile karıştırarak kabartıyoruz
Kabardıktan sonra unun içerisine maya ile birlikte diğer malzemeleri ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz
Hamuru ikiye bölerek diğerine kakao karıştırıyoruz
Sade olan hamuru yuvarlayarak elimizle bastırıyoruz
Kakaolu hamuru da yuvarlayarak sade hamurun içerisine koyarak yuvarlayarak kapatıyoruz
2 parmak kalınlığında keserek tepsiye dizip orta hararetli fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Şerbeti hazırlıyoruz
Şerbet ılındıktan pişirilen hamur soğuduktan sonra şerbeti döküyoruz
Servise hazırdır
AFİYET OLSUN
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul