Yalnız Mesajı Göster

Karagöz Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karagöz Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)









MALZEMELER:


HAMUR MALZEMELERİ:
500 gr un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 paket kakaoisteğe göre fındık içi


ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su


HAZIRLANIŞI:


Önce mayayı 1 su bardağı ılık sütün içerisinde 1 çorba kaşığı maya 1 çorba kaşığı şeker ile karıştırarak kabartıyoruz Kabardıktan sonra unun içerisine maya ile birlikte diğer malzemeleri ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruzHamuru ikiye bölerek diğerine kakao karıştırıyoruzSade olan hamuru yuvarlayarak elimizle bastırıyoruz Kakaolu hamuru da yuvarlayarak sade hamurun içerisine koyarak yuvarlayarak kapatıyoruz2 parmak kalınlığında keserek tepsiye dizip orta hararetli fırında kızarana kadar pişiriyoruz Şerbeti hazırlıyoruz Şerbet ılındıktan pişirilen hamur soğuduktan sonra şerbeti döküyoruzServise hazırdır


AFİYET OLSUN



















Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla