Konu
:
Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
Yemeye doyum olmayan çok hafif ve lezzetli bir tarif denemenizi şiddetle tavsiye ederim
Malzemeler:
500 gr
tel kadayıf
1 su bardağı şeker
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz yada fındık
Yarım paket margarin
Muhallebi:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Yapılışı:
1-Çiğ kadayıflar 1- 2 saat derin dondurucuda bekletilir(Kolay ufalansın diye)
2-Ufalanan kadayıflar eriyen marğarin şekerle beraber geniş bir tencereye alınır ve kıtır kıtır olana kadar kavurulur
3-Rengi değişince iri dövülmüş ceviz veya fındıklar ilave edilir
4-Dikdörtgen borcamın zeminine kavurduğumuz kadayıftan bir miktar yayılır
5-Vanilya ve krem şanti hariç diğer malzemeler bir tencereye alınarak tel çırpıcı ile çırpılır
6
Ocağın altı yakılır ve koyulaşıp muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir
7-Biraz ılıyınca içine vanilya ve krem şanti ilave edilir
Mikserle 4-5 dakika çırpılır
8-Muhallebi kadayıfın üzerine dökülür
9-Kadayıfın geri kalanı da muhallebinin üzerine dökülür
Soğuyunca dilimlenip servis yapılır
10-Ben bir kısmınıda kaselere hazırladım istenilirse kaselerede konarak tek porsiyonluk olarak servis yapılabiliyor
Afiyet olsun
Not:Kavrulmuş kadayıfı saklama kabında derin dondurucuda saklayabilirsiniz acil misafir geldiğinde hemen muhallebisini hazırlayıp dondurucudaki kadayıfla tatlımızı hazırlayabiliriz
Ben bolca kavurup attım dolaba
Alıntı değil alın teri :)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul