Konu
:
Pabyon Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pabyon Tatlısı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pabyon Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı sirke
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
Ceviz
1 adet yumurtanın akı
150 gr eritilmiş tereyağı
Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı :
Öncelikle şerbet için
tozşeker ve su kaynatılır
Limon suyu ilave edilip 2 taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır ve soğuması için kenara alınır
Süt
yumurta
sıvıyağ
sirke
bir tutam tuz ve un derin bir kaseye alınır
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur
Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp 15 dakika dinlendirilir
Hamur 3 eşit parçaya ayrılır
Her bir hamur parçası çok ince olacak şekilde açılır
Geniş ağızlı bir su bardağı ile hamurlardan yuvarlaklar kesilir
4 adet yuvarlak hamur aralarına eritilmiş tereyağı sürülerek üst üste yerleştirilir
Ortasından büzerek papyon şekli verilir ve üzerine tereyağı sürülür
Yarım cevizin altı yumurta akına batırılıp tatlının orta kısma yapıştırılır
Kesilen diğer yuvarlak hamurlar da aynı şekilde hazırlanır
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
Soğuk şerbet
sıcak tatlının üzerine gezdirilir
Şerbeti çektikten sonra servis yapılır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul