Konu
:
Tarçınlı Armut Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Armut Tatlısı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Armut Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Armut Tatlısı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Armut Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Armut Tatlısı Yapılışı
Tarçınlı Armut Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Armut Tatlısı Yapılışı - Tarçınlı Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler :
1 litre süt
1s u b
toz şeker
2 çorba k
mısır nişastası
1 çorba k
pirinç unu
1 p
vanilya
Üzeri için:
6 adet armut
1 su b
toz şeker
4 adet karanfil
Yarım limon
Toz tarçın
Hazırlanışı :
Kreması için tencereye 1 litre sütü alın
Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker2 çorba k
mısır nişastası1 çorba k
pirinç unu ve 1 paket vanilya ilave edin
Sürekli karıştırarak kremayı pişirin
Çok yoğun olmayan bir krema elde edeceksiniz
Kremayı servis kabının altına yaydıktan sonra ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin
Armutları soyduktan sonra 2’ye bölerek çekirdek yataklarını çıkarın
Daha sonra tencereye iç kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin
Armutların üzerine yarım limon suyu sıkın
Üzerine 1 su bardağı toz şekeraz miktarda su ve 4 adet karanfil ilave edip armutları pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul