Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Armut Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Armut Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Armut Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Armut Tatlısı Yapılışı





Tarçınlı Armut Tatlısı Tarifi - Tarçınlı Armut Tatlısı Yapılışı - Tarçınlı Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler :
1 litre süt
1s u btoz şeker
2 çorba kmısır nişastası
1 çorba kpirinç unu
1 pvanilya

Üzeri için:

6 adet armut
1 su btoz şeker
4 adet karanfil
Yarım limon
Toz tarçın


Hazırlanışı :
Kreması için tencereye 1 litre sütü alın Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker2 çorba kmısır nişastası1 çorba kpirinç unu ve 1 paket vanilya ilave edin Sürekli karıştırarak kremayı pişirin Çok yoğun olmayan bir krema elde edeceksiniz
Kremayı servis kabının altına yaydıktan sonra ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin

Armutları soyduktan sonra 2’ye bölerek çekirdek yataklarını çıkarın Daha sonra tencereye iç kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin Armutların üzerine yarım limon suyu sıkınÜzerine 1 su bardağı toz şekeraz miktarda su ve 4 adet karanfil ilave edip armutları pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla