Yalnız Mesajı Göster

Kabarcık Tatlısı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabarcık Tatlısı Tarifi









Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Kabartma tozu
1 tutam tuz

Hamurun Üzerine Sürmek İçin:
½ su bardağı sıvıyağ

Şerbet İçin:
2 su bardağı şeker
½ su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı :
Şerbet için; su ve şeker bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Hamur için verilen bütün malzemeler karıştırılır; un eklenerek yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur Hamurdan 2 adet beze yapılıp 10 dk dinlendirilir Unlu zeminde oklavayla incecik açılır ½ su bardağı yağın yarısı eşit bir şekilde hamurun üzerine yayılır Rulo şeklinde sarılır Verev veya düz dilimlenir Dilimlenen hamurun kesilen yüzüne merdane ile bastırılır Bol kızgın yağda kızartılır ve hemen soğuk şerbete atılır Kaymakla veya ceviz serpilerek servis yapılır

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla