Konu
:
Kabarcık Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabarcık Tatlısı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabarcık Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Kabartma tozu
1 tutam tuz
Hamurun Üzerine Sürmek İçin:
½ su bardağı sıvıyağ
Şerbet İçin:
2 su bardağı şeker
½ su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Şerbet için; su ve şeker bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır
Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Hamur için verilen bütün malzemeler karıştırılır; un eklenerek yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur
Hamurdan 2 adet beze yapılıp 10 dk dinlendirilir
Unlu zeminde oklavayla incecik açılır
½ su bardağı yağın yarısı eşit bir şekilde hamurun üzerine yayılır
Rulo şeklinde sarılır
Verev veya düz dilimlenir
Dilimlenen hamurun kesilen yüzüne merdane ile bastırılır
Bol kızgın yağda kızartılır ve hemen soğuk şerbete atılır
Kaymakla veya ceviz serpilerek servis yapılır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul