Konu
:
Kayısı Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Tatlısı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Tatlısı Tarifi
Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?-Kayısı Tatlısı Tarifi-Kayısı Tatlısı Yapılışı
Yarım kilo kuru kayısı
1 Litre su
Yarım kilo şeker
1 Su bardağı portakal suyu
200 gr taze kaymak
1 Su bardağından 1 parmak eksik fındık içi
Hazırlanışı
Kuru kayısıları bol su ile yıkayın
Sonra 1 litre suyu ekleyin
1 Gün bu şekilde bekletin
Şeker ilave ederek 1 saat kadar kaynatın
Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşten alın
1 Su bardağı portakal suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın
Tencerenin içinden çıkardığınız kayısıları tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın
Kayısıların içine bir miktar kaymak ve birer tane fındık içi koyup servis yapın
Kayısı Tatlısı yemek tarifleri
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul