Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Tatlısı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Tatlısı Tarifi





Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?-Kayısı Tatlısı Tarifi-Kayısı Tatlısı Yapılışı

Yarım kilo kuru kayısı
1 Litre su
Yarım kilo şeker
1 Su bardağı portakal suyu
200 gr taze kaymak
1 Su bardağından 1 parmak eksik fındık içi




Hazırlanışı
  • Kuru kayısıları bol su ile yıkayın
  • Sonra 1 litre suyu ekleyin
  • 1 Gün bu şekilde bekletin
  • Şeker ilave ederek 1 saat kadar kaynatın
  • Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşten alın
  • 1 Su bardağı portakal suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın
  • Tencerenin içinden çıkardığınız kayısıları tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın
  • Kayısıların içine bir miktar kaymak ve birer tane fındık içi koyup servis yapın
Kayısı Tatlısı yemek tarifleri

Alıntı Yaparak Cevapla