Konu
:
Meyve Sulu Muhallebi Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Meyve Sulu Muhallebi Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyve Sulu Muhallebi Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
[*] 1 kg süt[*] 1 Su bardağı toz şeker[*] 1 Çorba kaşığı margarin[*] 1 Su bardağı un[*] 1 paket vanilya[*] 1 paket kakaolu bisküvi (tercihen eti kakaolu bisküvi) Üzeri İçin:[*] 5 Su bardağı karışık meyve suyu (istediğiniz başka bir meyve suyunu da kullanabilirsiniz ancak ekşi olmamasına dikkat edin bu mayhoş bir tat bırakıyor kullanacağınız meyve suyunun ekşiliğine göre şekeri artırabilirsiniz)[*] 5 Çorba kaşığı mısır nişastası[*] 5 Çorba kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Süt şeker ve unu tencereye alıp iyice karıştırın
Karışımı ocağa alıp muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin
Muhallebi kıvam almaya başlayınca margarini ekleyin ve ocaktan alın
Vanilyayı ekleyip iyice karıştırınOrta büyüklükteki bir cam kabın içini su ile ıslatıp muhallebiyi boşaltın
Kakaolu bisküvileri muhallebinin üzerine dizin
Ben Eti kakaolu bisküvi bulamadığım için piknik bisküvi kullandım ama biraz ince geldi
Sonra meyve suyu mısır nişastası ve toz şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin
Piştikten sonra bisküvilerin üzerine yayın
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 2-3 saat dinlendirin
Soğuk olarak servis yapın
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul