Konu
:
Sarığı Burma Tatlısı(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Sarığı Burma Tatlısı(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarığı Burma Tatlısı(Resimli Anlatım)
Sarığı burma tarifi
1 yumurta kırın
Margarini bir kapta eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın
Bu yağdan 2 çorba kaşığı ( 50 gr kadar)unun ortasına dökün
Tuzu ekleyin
Yavaş yavaş karıştırıp sütü ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin
15 dakika üstünü örterek dinlendirin
Sonra yoğurup bıçakla keserek 12-13 parçaya ayırın
Her birini yuvarlayıp beze haline getirin
Biz hamurdan 13 beze elde ettik
Bir tane katmeri dörtlü yaptık
Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açarak aralarını kaşık ucuyla yağlayıp
resimlerde göreceğiniz gibi üçerli katmerler yapın
Her bir katmeri nişasta/un karışımı kullanarak oklava ile
açabildiğiniz kadar ince açımaya çalışın
Dövdüğünüz ceviz içini yufkanın her tarafına serptikten sonra oklavanın üzerine rulo halinde sarın
İki ucundan oklavanın ortasına doğru iterek büzün ve oklavadan çıkarıp tepsiye yerleştirin
Kalan yağı da üzerine kaşıkla dökün
180 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin
Diğer tarafta şekeri tencereye koyup suyu ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin
Kaynayınca biraz limon sıkın
Her ikisi de ılınıca şerbeti hamurun üzerine döküp
üstünü bir tepsi ile kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul