Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Etimek Tatlısı(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Etimek Tatlısı(Resimli Anlatım)





5 su bardağı toz şeker[*]25 su bardağı su[*]Şurubu sadece bir taşım (4 ile 5 dakika) kaynatıp tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine döküyoruz[/list]
Krema:
  • 1 yumurta
  • 1 paket toz vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 2 çorba kaşığı un
  • 35 su bardağı süt
  • Bu malzemelerin hepsini tencerede pişirip şerbetini çeken etimeklerin üzerine döküyoruz
  • 1 paket toz kremşantiyeyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp kreması soğuyan tatlımızın üzerine döküyoruz
  • Servis önerisi:Tarçınfındıkceviz ne arzu ederseniz süsleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz12 saat sonra yemeğe hazır hale gelecektir
Not: kremadan 1 kase ayırılır ona kakao ekleyerek üzeri süslenir














Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla