Yalnız Mesajı Göster

Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Yapılışı





Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Tarifi - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Yapılışı - Anamın Cevizli Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır?


Malzemeler :
1 su b yoğurt
2 yumurta
2 çorba k tereyağı
1 tatlı kkarbonat
alabildiği kadar söke un

Şerbeti için:

4 su b toz şeker
25 su b su
1 dilim yeşil limon

Üzeri için:

ceviz

Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına yumurtayı ve yoğurdu alarak çırpın Daha sonra tereyağını da eritip içine ilave edip çırpın Karbonatı da ekledikten sonra 10 çorba k söke unu ekleyerek hamuru yoğurun Hazırladığınız hamuru bir süre dinlendirdikten sonra oval şekilde açarak rulo yapın 2 parmak arayla kesip üzerine bastırıp düzleştirin

Bu sırada şerbetini hazırlayıp soğutun

Hamurları kızgın yağda kızartıp direkt olarak şerbetin içine alın Bir süre karıştırarak hamurların şerbetini çekmesini sağlayın Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bolca iri kırılmış ceviz serperek servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla