Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Baklava Tarifi (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Baklava Tarifi (Resimli)





Milföylü Baklava


1 Paket Milföy Hamuru (20 Adet)
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz İçi
Fındık Badem

ŞERBETİ;
25 Su Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan birmiktar koyun Rulonun birleşeceği uca yumurta beyazından sürüp rulo yapınYaptığınız ruloları 4 parçaya kesin fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp üzeri kızarana kadar pişirin Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın Şekerle suyu kaynatın Ocaktan almadan az önce 1/2 limon sıkın Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine ocaktan yeni aldığınız şerbeti dökün


Alıntı Yaparak Cevapla