Konu
:
Fırında Kayısı Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kayısı Tatlısı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kayısı Tatlısı
Fırında Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?-Fırında Kayısı Tatlısı Tarifi-Fırında Kayısı Tatlısı Yapılışı
Malzemeler;500 gram kuru kayısı
2 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
50-100 gram tereyağı
Şerbeti içi;2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yapılışı;Kayısıları iyice yıkanıp ve bol suda yumuşayıncaya kadar 1 saat bekletilip süzülür
Ortaları yarılan kayısıların içine hazırlanmış olan ceviz içinden birer çay kaşığı koyulup bastırılarak kayısılar kapanır kayısılar tepsiye aralarında fazla boşluk bırakılmadan yerleştirilir
Üzerine kalan ceviz içi serpilip fındık büyüklüğünde doğranmış teryağı koyulur ve sıcak fırında kayısıların üzeri pembeleşinceye kadar 15-20 dakika kadar kızartılır
Diğer taraftan su ve toz şeker bir tencerede kısık ateşte şeker iyice eriyinceye ve hafif muhallebi kıvamına gelinceye kadar 7-8 dakika kaynatılır
Ocaktan alınıp ılık hale gelmesi beklenir
Şerbet fırından alınan sıcak kayısıların üzerine gezdirilir
Tatlı fırında 10-15 dakika daha bekletilir
kayısıların suyunun reçel kıvamına gelmesi yeterli olacaktır
Soğuyunca servise sunulur
Afiyet olsun Şahrap SOYSAL hanımdan
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul