Konu
:
Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi (Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi (Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi (Resimli)
Malzemeler
250-300 gr kadayıf
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı toz şeker
Muhallebi için
1 lt süt
2 fincan un
2 fincan şeker
1 vanilya (isteğe göre damla sakızı)
1 paket kremşanti(1 su bardağı sütle üzerindeki tarife göre yapılır)
Hazırlanışı
Kadayıf elle ufalandıktan sonra fırında hafif pembeleşinceye kadar kavrulur
Fırından çıkarıldıktan sonra biraz soğuması beklenir içine şeker ve ceviz ilave edilip harmanlanır 2 ye bölünür
Bir tencereye sütşekerun konur önce orta ateşte pişirilir muhallebi kıvam aldıktan sonra düşük ateşte bir iki dakika daha pişirilip ateşten alınır ve soğumaya bırakılır
Soğuyunca mikserle çırpılır
1 bardak süt ile 1 paket kremşanti hazırlanır
Muhallebi iyice soğuduktan sonra muhallebinin içine dökülür karışım iyice çırpılır
Büyük dikdörtgen borcamın içine kadayıfın yarısı iyice yayılır
Üzerine muhallebinin tamamı dökülür üzerine tekrar kalan kadayıf serpilir
Buz dolabında bir gün dinlendirilir
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul