Yalnız Mesajı Göster

Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi (Resimli)







Malzemeler

250-300 gr kadayıf
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı toz şeker

Muhallebi için

1 lt süt
2 fincan un
2 fincan şeker
1 vanilya (isteğe göre damla sakızı)
1 paket kremşanti(1 su bardağı sütle üzerindeki tarife göre yapılır)


Hazırlanışı

Kadayıf elle ufalandıktan sonra fırında hafif pembeleşinceye kadar kavrulurFırından çıkarıldıktan sonra biraz soğuması beklenir içine şeker ve ceviz ilave edilip harmanlanır 2 ye bölünür
Bir tencereye sütşekerun konur önce orta ateşte pişirilir muhallebi kıvam aldıktan sonra düşük ateşte bir iki dakika daha pişirilip ateşten alınır ve soğumaya bırakılırSoğuyunca mikserle çırpılır
1 bardak süt ile 1 paket kremşanti hazırlanır Muhallebi iyice soğuduktan sonra muhallebinin içine dökülür karışım iyice çırpılır


Büyük dikdörtgen borcamın içine kadayıfın yarısı iyice yayılırÜzerine muhallebinin tamamı dökülür üzerine tekrar kalan kadayıf serpilirBuz dolabında bir gün dinlendirilirAfiyet olsun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla