Yalnız Mesajı Göster

Çilek Soslu Saray Muhalebisi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilek Soslu Saray Muhalebisi





Malzemeler
Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
1 paket vanilya

Sosu için
Yarım kâse çilek reçeli
2 çay kaşığı nişasta
1 su bardağı su

Hazırlanışı
Derin bir tencereye un tereyağ ve nişastayı alıp kısık ateşte kavurun
Unun kokusu çıktıktan sonra sütü yavaş yavaş tencereye ekleyip karıştırın
Toz şekeri tencereye ilave edip hızlıca karıştırın
Muhallebi pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın
Kaynamaya başlayıp koyulaşınca vanilyasını ekleyip ocaktan indirin
Mikserle yüksek devirde 15 dakika boyunca muhallebiyi çırpın
Çilek sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye çilek reçelini alın
Üzerine soğuk suyu ekleyip karıştırarak pişirin
Kaynamaya başladıktan sonra nişastasını ilave edip karıştırın
Ocaktan indirip soğumaya bırakın
Muhallebiyi pay edeceğiniz kaseleri hafif suyla ıslatın
Nemli kaselere muhallebiyi eşit miktarda paylaştırın
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın
Soğuduktan sonra düz bir tabağa ters çevirin
Üzerine çilek sosunu döküp servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla