Yalnız Mesajı Göster

Hindistan Cevizli Adana Halka Tatlısı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Adana Halka Tatlısı Tarifi








MALZEMELER:
  • 25 su b un
  • 2 su b su
  • 50 gr margarin
  • 3 veya 4 yumurta
  • 1 tatlı k tozşeker
  • 1 çay k tuz
  • 1 çorba k irmik
  • 1 çorba k hindistan cevizi
  • 1 çorba k nişasta
şerbeti için:
  • 35 su b tozşeker
  • 25 su b su
  • 1 dilim limon
üzeri için:
  • hindistan cevizi
kızartmak için:
  • sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın
İçine tuzu ve şekeri de ekleyinDaha
sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak
pişirin Hamur toplanınca altını kapatıp soğumaya
bırakın Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın
En son nişastayıirmiği ve hindistan cevizini ekleyin
Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurunElinizi
sıvıyağ ile yağlayınElinizin içine torba ile hamuru halka
şeklinde sıkıp soğuk yağa atın Tavanız dolunca altını
yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartınDaha önceden
hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti
emmesini sağlayın Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden
içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın
Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini
tavsiye ediyoruz uzun zaman akıldan ve damaktan çıkmayacak bir
lezzetİkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutup
kullanmak gerekecek

Kaynak:Oktay Usta

Alıntı Yaparak Cevapla