Konu
:
Vişneli Helva Tarifi - Vişneli Helva Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Helva Tarifi - Vişneli Helva Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Helva Tarifi - Vişneli Helva Yapılışı
Vişneli Helva Tarifi - Vişneli Helva Yapılışı - Vişneli Helva Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
Yarım kg vişne
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın çekirdeklerini ayıklayın
(Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz)
Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun
Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin
Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin
Vişnelerle beraber tekrar kavurun
(10 dakika kadar)
Şekeri ilave edin
Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin
Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın
10-15 dakika bu şekilde pişirin
Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin
Sonra servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul