Konu
:
Ankara Sarması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ankara Sarması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ankara Sarması Tarifi
Ankara Sarması Tarifi
1 Paket kakaolu petibör
1 Kilo süt
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı toz şeker
Vanilya
1 Çay bardağı toz ceviz
1 Adet limon kabuğu rendesi
Şantisi için
1 Paket toz şanti
1 Su bardağı soğuk süt
Çikolata sos için:
1 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı kakao
1 Çay bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Bir tencereye soğuk sütü
unu
nişastayı
vanilyayı
toz şekeri koyup çırpma teliylekarıştırıp ocağa alıyoruz
Sürekli karıştırarakmuhallebiyi pişiriyoruz
Soğumaya bırakıyoruz
Ilıkken mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruz
Robotta bisküvileri parçalayıp toz halinegetirip bir fırın tepsisinin her tarafına eşitşekilde yayıyoruz
Muhallebiyi dökmeden sonkez çırpıyoruz
Bisküvilerin üzerine yavaşçadöküp buzdolabına kaldırıyoruz
Soğuduktan sonra üzerine süt ile toz şantiyiköpürtüp üzerine döküp yayıyoruz
Onunda üzerine limon kabuğunu tozcevizle karıştırıp serpiyoruz
Buzdolabına koyup biraz daha bekletiyoruz
Daha sonra dolaptan alıp dört parmak eninde kesip bir ucundan başlayıp rulo yapıyoruz
Sonra kesip servis tabağına alıyoruz
Bir tencereye suyu
kakaoyu
toz şekeri koyup çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz
Pişince soğumaya bırakıyoruz
Soğuyunca içine sıvıyağ koyup karıştırıyoruz
Tatlımızın üzerine birer kaşık döküp servis ediyoruz
NOT:çikolata sosunu hazırlamak zor gelirse
toz halinde satılan çikolata sosunuda hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul