Yalnız Mesajı Göster

Ankara Sarması Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ankara Sarması Tarifi





Ankara Sarması Tarifi


1 Paket kakaolu petibör
1 Kilo süt
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı toz şeker
Vanilya
1 Çay bardağı toz ceviz
1 Adet limon kabuğu rendesi

Şantisi için
1 Paket toz şanti
1 Su bardağı soğuk süt

Çikolata sos için:
1 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı kakao
1 Çay bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı sıvıyağ

Bir tencereye soğuk sütü unu nişastayıvanilyayı toz şekeri koyup çırpma teliylekarıştırıp ocağa alıyoruz Sürekli karıştırarakmuhallebiyi pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruzIlıkken mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruzRobotta bisküvileri parçalayıp toz halinegetirip bir fırın tepsisinin her tarafına eşitşekilde yayıyoruz Muhallebiyi dökmeden sonkez çırpıyoruz Bisküvilerin üzerine yavaşçadöküp buzdolabına kaldırıyoruz Soğuduktan sonra üzerine süt ile toz şantiyiköpürtüp üzerine döküp yayıyoruz Onunda üzerine limon kabuğunu tozcevizle karıştırıp serpiyoruz Buzdolabına koyup biraz daha bekletiyoruzDaha sonra dolaptan alıp dört parmak eninde kesip bir ucundan başlayıp rulo yapıyoruz Sonra kesip servis tabağına alıyoruz Bir tencereye suyukakaoyu toz şekeri koyup çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz Pişince soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca içine sıvıyağ koyup karıştırıyoruz Tatlımızın üzerine birer kaşık döküp servis ediyoruz

NOT:çikolata sosunu hazırlamak zor gelirse toz halinde satılan çikolata sosunuda hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla