Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Dondurmalı Bohça Tarifi - Elmalı Dondurmalı Bohça Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Dondurmalı Bohça Tarifi - Elmalı Dondurmalı Bohça Yapılışı





Elmalı Dondurmalı Bohça Tarifi - Elmalı Dondurmalı Bohça Yapılışı - Elmalı Dondurmalı Bohça Nasıl Yapılır?

Malzemeler :

* 3 elma
* 4 çorba ktoz şeker
* 1 çay bkuru üzüm
* 1 çay bfile fındık
* 1 çay ktarçın
* 1 çorba ktereyağı
* 8 baklavalık yufka

Hazırlanışı :

İlk olarak elmaları soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayın Isıtılmış tavaya alarak üzerine şekeri ekleyin Biraz çevirdikten sonra üzerine tereyağı kuş üzümü file fındık ve tarçını da ekleyerek elma yumuşayıncaya kadar kısa süre pişirin

4 baklavalık yufkayı üst üste koyarak 4’e kesin İçine iç harçtan koyarak bohça gibi kapatın Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine sıvıyağ sürün 170 derede kızarana kadar pişirin Pişip soğuttuğunuz elmalı bohçaları dondurma ile beraber servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla