Konu
:
Evde Türk Lokumu Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Evde Türk Lokumu Yapımı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Türk Lokumu Yapımı
Evde Türk Lokumu Yapımı
Malzemeler
*Yarım litre su
*1000 gr toz şeker
*1 su bardağı ( yaklaşık 100 gr) nişasta
*1 çorba kaşığı limon suyu
*2 gr krem tartar
*Bir miktar badem yağı
*Yarım çay bardağı su
Harmanlamak için:
*1 su bardağı pudraşeker
*1 çay bardağı (100 gr
) nişasta
Tarif:
1
Suyu ve toz şekeri tencereye koyun
Şeker eriyinceye kadar hafif ateşte kaynatıp limon suyunu koyun
Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatın
Karışımın üzerinde oluşan köpüğü alın
2 Yarım çay bardağı suyu ve bir bardak nişastayı bir kapta çırpın
Kaynayan suya sürekli karıştırarak ve azar azar ekleyin
Krem tartarı ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırarak kaynatın
3 Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla iyice yağlayın
Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğuması için bekleyin
Düz bir zemine pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp iyice yayın
Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın
Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin
Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp olacak şekilde kesin
Yaptığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kapalı bir kapta saklayın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul