Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Tel Kadayıf Tarifi - İrmikli Tel Kadayıf Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Tel Kadayıf Tarifi - İrmikli Tel Kadayıf Yapılışı





İrmikli Tel Kadayıf Tarifi - İrmikli Tel Kadayıf Yapılışı - İrmikli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

125 gr margarin

1 Su bardağı süt

2 Çorba kaşığı irmik

Şurubu için :

2 Su bardağı tozşeker

2 Su bardağı su

Yarım limon suyu

Üzerini süslemek için :

Çekilmiş ceviz fındık badem yada fıstık


Hazırlanışı:

Sütü tencereye alıp irmiği ilave ederek orta ateşte karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin
Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice ovun
Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin
Üzerine sütlü irmiği dökün
Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Şurubu için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın
Koyulaşınca yarın limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın
Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün
Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz fındık badem yada fıstık ile süsleyin
Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla