Konu
:
İrmikli Havuç Tatlısı Tarifi - İrmikli Havuç Tatlısı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Havuç Tatlısı Tarifi - İrmikli Havuç Tatlısı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Havuç Tatlısı Tarifi - İrmikli Havuç Tatlısı Yapılışı
İrmikli Havuç Tatlısı Tarifi - İrmikli Havuç Tatlısı Yapılışı - İrmikli Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır?
MALZEMELER:
* 1 su bardağı irmik
* 125 gr margarin
* 3 su bardağı süt
* 2 su bardağı toz şeker
* 500 gr havuç
* 1 su bardağı ceviz
* 1 poşet krem şanti
* Şanti için 1 su bardağı süt
* İstediğiniz kadar mevsim meyveleri
YAPILIŞI:
1
Yağı eritin
irmiği ekleyerek kısık ateşte arada çevirerek 20 dakika kavurun
2
Süt ve 1 su bardağı şekeri ekleyerek boza kıvamına gelene kadar pişirin
ocaktan alıp suyla ıslattığınız orta boy bir cam kalıba boşaltın
Üzerini düzeltin
3
Başka bir tencerede rendelediğiniz havuçları ve kalan 1 bardak şekeri havuçlar suyunu çekene kadar pişirin
4
Havucu soğutun ve iri kıyılmış cevizi ekleyin
karıştırın
5
Havuçlu harcı irmiğin üzerine düzgünce yayın
6
Şantiyi sütle çırpın
havucun üzerine düzgünce yayın
Bir gece buzdolabında bekletin
7
Meyveleri servis saatinden hemen önce küçük küçük kesin
şantinin üzerine serpin
servis edin
Bolca meyve doğrayarak üzerine tart jöleside dökebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul