Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Havuç Tatlısı Tarifi - İrmikli Havuç Tatlısı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Havuç Tatlısı Tarifi - İrmikli Havuç Tatlısı Yapılışı





İrmikli Havuç Tatlısı Tarifi - İrmikli Havuç Tatlısı Yapılışı - İrmikli Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

* 1 su bardağı irmik
* 125 gr margarin
* 3 su bardağı süt
* 2 su bardağı toz şeker
* 500 gr havuç
* 1 su bardağı ceviz
* 1 poşet krem şanti
* Şanti için 1 su bardağı süt
* İstediğiniz kadar mevsim meyveleri

YAPILIŞI:

1 Yağı eritin irmiği ekleyerek kısık ateşte arada çevirerek 20 dakika kavurun
2 Süt ve 1 su bardağı şekeri ekleyerek boza kıvamına gelene kadar pişirin ocaktan alıp suyla ıslattığınız orta boy bir cam kalıba boşaltın Üzerini düzeltin
3 Başka bir tencerede rendelediğiniz havuçları ve kalan 1 bardak şekeri havuçlar suyunu çekene kadar pişirin
4 Havucu soğutun ve iri kıyılmış cevizi ekleyin karıştırın
5 Havuçlu harcı irmiğin üzerine düzgünce yayın
6 Şantiyi sütle çırpın havucun üzerine düzgünce yayın Bir gece buzdolabında bekletin
7 Meyveleri servis saatinden hemen önce küçük küçük kesin şantinin üzerine serpin servis edin Bolca meyve doğrayarak üzerine tart jöleside dökebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla