Yalnız Mesajı Göster

Gaziantep Şöbiyet Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gaziantep Şöbiyet Tarifi





Gaziantep Şöbiyet Tarifi


Malzemeler
  • 1 paket baklavalık yufka (500 gr)
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı irmik
  • 200-250 gr çekilmiş fıstık içi
  • 400-500 gr tereyağı (bizim kullandığımız 350 grdı az geldi)
Şerbeti için;
  • 25 su bardağı şeker
  • 25 su bardağı su
Hazırlanması:
  • Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz
  • Paketin içinden dikdörtgen şeklinde 30 kat yufka çıkıyor 15 katını ayırıp sarın paketine koyup saklayın (çok çabuk kuruduğu için)
  • İlk 15 katlık yufkayı cetvel yardımı ile 7 cm lik kareler şeklide kesin
  • Her bir karenin içine 1 tatlı kaşığı kaymak 1 çay kaşığı fıstık koyun Bir köşesini diğer köşenin üzerine doğru kapatıp muska şeklini verin
  • Tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın (yağı az kullanmayın)
  • Tepsinin ortasından başlayıp aşağı doğru bir sıra halinde herbiri diğerinin ağzına denk gelecek şekilde yerleştirin
  • Diğer sırada şöbiyetleri 180 derece ters açı ile yerleştirin
  • Diğer 15 kat yufkayı da aynı şekilde hazırlayın
  • Tereyağını eritin şöbiyetin üzerine dökün
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
  • Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın
  • Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla süsleyip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla