Yalnız Mesajı Göster

Jöleli Tart Tarifi - Jöleli Tart Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Tart Tarifi - Jöleli Tart Yapılışı





Jöleli Tart Tarifi - Jöleli Tart Yapılışı - Jöleli Tart Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

* 25 çay bardağı pandispanya unu
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı hindistancevizi
* 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında su
* 1 paket çilekli jöle (bitkisel olanlardan)
* 3 tane kivi
* 2 tane muz

YAPILIŞI:

1 Pandispanya ununu yumurtaları hindistancevizini ve suyu mikserde 7-8 dakika çırpın
2 26 cm çapındaki yağladığınız kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp üzerini düzeltin
3 150 derecei önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin
4 Jöleyi tarifine göre hazırlayın 5 dakika dinlendirin
5 Meyveleri doğrayın ve jöleyle karıştırın Yine 5 dakika dinlendirin
6 Ilıyan pandispanyanın üzerine jöleyi boşaltıp buzdolabına alın En az 2 saat dinlendirip servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla