Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Malibu Güzeli Tatlısı Tarifi-Muzlu Malibu Güzeli Tatlısı Yapılışı (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Malibu Güzeli Tatlısı Tarifi-Muzlu Malibu Güzeli Tatlısı Yapılışı (Resimli)





Muzlu Malibu Güzeli Tatlısı Nasıl Yapılır?-Muzlu Malibu Güzeli Tatlısı Tarifi-Muzlu Malibu Güzeli Tatlısı Yapılışı

MALZEMELER:
- 8 Adet elma
- 1 Su bardağı şeker
- 1 kg muz
- Yarım su bardağı hindistan cevizi

KREMASI:
- 1 lt süt
- 3 Çorba kaşığı un
- 1 Yumurta
- 1 Su bardağı şeker
- 2 Paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:
- 1 Çay bardağı süt
- 1 Paket krem şanti

HAZIRLANIŞI:
Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerını çıkaralım ve küçük parçalar halinde doğrayalımTencereye koyup üzerine bir su bardağı şekeri ilave edelimElmalar bıraktıkları suyu çekene kadar yumuşak bir şekilde pişirelimOcaktan alalım küçük bir tepsiye yada borcama koyalım üzerini kaşık ile düzeltelimHindistan cevizlerini eşit olarak serpelimÜzerine muz dilimlerini yerleştirelimBeklemeye alalım

Tencereye sütü bir yumurtanın sarısını ve unu koyup güzelce çırpalım daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz bir krema yapalımKreme koyulaşınca ocaktan alalım ve içine vanilyayı ekleyelimKremayı ılımaya bırakalım

Kremamız ılık hale gelince sıraladığımız muzların üzerine dökelim ve bir kaşık yardımıyla üstünü düzeltelimOrta ısıdaki fırında 15 dk kadar pişirelim ve fırından alalımFırından aldıktan sonra soğumasını bekleyip isteğe bağlı olarak kremşanti ile üzerini süsleyelimBuzdolabında 3-4 saat bekletip servis yapalım



Alıntı Yaparak Cevapla