Yalnız Mesajı Göster

Toz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Toz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül Yapılışı





Toz Bademli Keşkül Tarifi - Toz Bademli Keşkül Yapılışı - Toz Bademli Keşkül Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

* 1 litre süt
* 2 yemek kaşığı toz badem (kabuğu ayıklanmış bademi kurutarak rondodan geçirin)
* 2 yemek kaşığı antep fıstığı (rondodan geçirin)
* 3 yemek kaşığı pirinç unu
* 2 yemek kaşığı hindistancevizi
* 1 su bardağı şeker
* 1 tutam tuz

YAPILIŞI:

1 Hindistancevizi ve şeker hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin
2 Şeker ve hindistancevizi rendesini de ekleyerek yine sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp kaselere paylaştırın
3 Buzdolabında 2-3 saat soğutup servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla