Konu
:
Yaban Mersinli Tart Tarifi - Yaban Mersinli Tart Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yaban Mersinli Tart Tarifi - Yaban Mersinli Tart Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaban Mersinli Tart Tarifi - Yaban Mersinli Tart Yapılışı
Yaban Mersinli Tart Tarifi - Yaban Mersinli Tart Yapılışı - Yaban Mersinli Tart Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
100 gr
yumuşak tereyağı
90 gr
şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yumurta sarısı
150 gr
un
nohut
250 gr
yaban mersini kompostosu
200 gr
taze veya donmuş kırmızı yaban mersini
1 tatlı kaşığı tarçın
250 gr
krema
40 ml
süt
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 adet yumurta
pudra şekeri
tuz
Hazırlanışı:
Tereyağı
40 gr
şeker
şekerli vanilin ve bir tutam tuzu mikserin hamur karıştırma ucu ile düşük devirde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın
Yumurta sarısını ve 20 ml
suyu ekleyin
karışıma yedirin
Son olarak unu ilave edin
mikserle düşük devirde karıştırın
Hamuru kısa bir süre ellerinizle yoğurun
folyoya sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin
Hamuru hafif unlu tezgahta 32x32 cm
büyüklüğünde açın
Yağlanmış 30 cm
uzunluğundaki kare veya 32 cm
çapındaki yuvarlak tart kalıbına yerleştirin
Kenarlarını 2 cm
yüksekliğine getirip düzeltin
içini çatalla birçok kere delin
Üstüne fırın kağıdı serip
nohutla kaplayın
190°C’de ısıtılmış fırının alt rafında 15 dakika pişirin
Kompostoyu
yaban mersinini
tarçını
tencerede bir taşım kaynatın
Kremayı
50 gr
şekeri
sütü
portakal kabuğunu ve yumurtaları pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın
Hamuru fırından çıkarın
kağıt ve nohutları alın
Kremanın arasından meyveler görünecek şekilde komposto ve krema karışımını üstüne yayın
Tartı aynı ısıda 15-20 dakika daha pişirin
Kalıbın içinde tamamıyla soğuduktan sonra pudra şekeri serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul