Yalnız Mesajı Göster

Saray Baklavası Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Baklavası Tarifi(Resimli Anlatım)





5 su bardağı su[*]55 su bardağı toz şeker[*]1 tatlı kaşığı limon suyu[/list]Yapılışı:
  • Süt sıvı yağ erimiş margarin yumurta sirke yoğurt ve tuz karıştırılır
  • Un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur
  • Hamur 30 dk dinlendirilir
  • 20 bezeye ayrılır
  • Her beze nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp aralarına nişasta serpilerek 10 tane üst üste konur
  • Daha sonra oklava ile tepsi büyüklüğünde açılır
  • Ara katına irmikli muhallebi ve üzerine antep fıstığı serpilir
  • İstenilen şekilde dilimlenip üzerine eritilmiş üzerinden köpükleri alınmış kızgın tereyağ gezdirilir
  • 180 derecede kızarana kadar pişirilir
İç Malzemelerinin Yapılışı:
  • Süt tencerede kaynatılır
  • Yavaş yavaş karıştırılarak irmik ilave edilir
  • Muhallebi kıvamında pişirilir
  • Ilıklaştığında hamur üzerine yayılır
Şerbetin Yapılışı:
  • Şeker ve su şeker eriyene kadar karıştırılır
  • Kaynayınca ocağın altı kısılır
  • Ağdalı bir kıvama gelene kadar 30-35 dk kaynatılır
  • İndirmeye yakın limon suyu ilave edilir
  • Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülür








Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla