Konu
:
Saray Baklavası Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Saray Baklavası Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Baklavası Tarifi(Resimli Anlatım)
5 su bardağı su[*]5
5 su bardağı toz şeker[*]1 tatlı kaşığı limon suyu[/list]
Yapılışı:
Süt
sıvı yağ
erimiş margarin
yumurta
sirke
yoğurt ve tuz karıştırılır
Un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur
Hamur 30 dk dinlendirilir
20 bezeye ayrılır
Her beze nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp
aralarına nişasta serpilerek 10 tane üst üste konur
Daha sonra oklava ile tepsi büyüklüğünde açılır
Ara katına irmikli muhallebi ve üzerine antep fıstığı serpilir
İstenilen şekilde dilimlenip
üzerine eritilmiş
üzerinden köpükleri alınmış
kızgın tereyağ gezdirilir
180 derecede kızarana kadar pişirilir
İç Malzemelerinin Yapılışı:
Süt tencerede kaynatılır
Yavaş yavaş karıştırılarak irmik ilave edilir
Muhallebi kıvamında pişirilir
Ilıklaştığında hamur üzerine yayılır
Şerbetin Yapılışı:
Şeker ve su
şeker eriyene kadar karıştırılır
Kaynayınca ocağın altı kısılır
Ağdalı bir kıvama gelene kadar 30-35 dk kaynatılır
İndirmeye yakın limon suyu ilave edilir
Soğuk şerbet
ılık tatlının üzerine dökülür
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul