Yalnız Mesajı Göster

Kakaolu Şekerpare Tatlısı Tarifi-Kakaolu Şekerpare Tatlısı Yapılışı (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kakaolu Şekerpare Tatlısı Tarifi-Kakaolu Şekerpare Tatlısı Yapılışı (Resimli)





Kakaolu Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır?-Kakaolu Şekerpare Tatlısı Tarifi-Kakaolu Şekerpare Tatlısı Yapılışı

Malzemesi:
2 yemek kaşığı haşhaş 4 su bardağı un 4 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı kakao 2 adet yumurta 2 adet yumurtanın sarısı 250 gr erimiş margarin 1 çay bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı badem Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 4 su bardağı su

Tarifi:
• 3 bardak şekeri 4 bardak suyla 5 dakika kaynatın
• Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın
• Erimiş yağ yumurta pudra şekeri irmik haşhaş kakao un kabartma tozu vanilyayı karıştırıp yumuşak bir hamur tutun
• Elinizi sıvıyağa batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
• Her birini yuvarlayıp bir tarafını haşhaşa batırın ve 2 santim aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin
• Hepsinin haşhaşlı yüzü üstte olmalı
• Her birinin ortasına haşlanmış badem koyun
• 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin
• Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üstüne döküp 20 dakika bekletin servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla