Yalnız Mesajı Göster

Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı





Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı - Milföyden Kolay Baklava Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

10 adet milföy hamuru
1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
100 gram tereyağı

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
15 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı

1 Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın
2 Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin
3 Şerbetin ılınması için bekletin
4 Tereyağını kısık ateşte eritin
5 5 adet milföy hamurunu üst üste dizin
6 Elinizle bastırarak ya da merdaneyle yardımıyla orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın
7 Tepsiye açtığınız milföy hamurunu yerleştirin
8 Üzerine çekilmiş antep fıstığını serpiştirin
9 Fıstıkların üzerine elinizle bastırarak hamura yapışmasını sağlayın
10 Kalan 5 milföy hamurunu aynı şekilde açın
11 Fıstıkların üzerine dikkatlice yerleştirin
12 Erittiğiniz tereyağını milföy hamurlarının üzerine dökün
13 Buzdolabında 30 dakika dinlendirin
14 Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin
15 Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin
16 Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün
17 Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla