Konu
:
Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı
Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı - Milföyden Kolay Baklava Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
10 adet milföy hamuru
1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
100 gram tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
15 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
1
Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın
2
Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin
3
Şerbetin ılınması için bekletin
4
Tereyağını kısık ateşte eritin
5
5 adet milföy hamurunu üst üste dizin
6
Elinizle bastırarak ya da merdaneyle yardımıyla orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın
7
Tepsiye açtığınız milföy hamurunu yerleştirin
8
Üzerine çekilmiş antep fıstığını serpiştirin
9
Fıstıkların üzerine elinizle bastırarak hamura yapışmasını sağlayın
10
Kalan 5 milföy hamurunu aynı şekilde açın
11
Fıstıkların üzerine dikkatlice yerleştirin
12
Erittiğiniz tereyağını milföy hamurlarının üzerine dökün
13
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin
14
Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin
15
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin
16
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün
17
Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul