Konu
:
Vişneli Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Baklava Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Baklava Tarifi
Vişneli baklava tarifi - Vişneli baklava yapılışı - Vişneli baklava
Vişneli baklava
10 adet baklava yufkası (260 gram)
Konserve veya dondurulmuş vişne
İrmik kaymağı
200 gram tereyağı (Urfa tereyağı)
Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı+1 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı
1- Şerbet için tozşeker ve suyu
toz¬şeker eriyene dek kaynatın
Limon suyu ilave edip
2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın
2- Baklava için yufkaları üst üste yer¬leştirip
12'şercm'lik kareler halinde kesin
Kare şeklindeki yufkaların orta¬larına 3eradet vişne ve irmik kaymağı koyun
Rulo şeklinde sarıp
yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip
önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yakla¬şık 35-50 dakika pişirin
Fazla yağını süzdürüp
sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin
Baklava şerbeti çekince servis yapın
Not: Vişne
suyunu bırakan bir meyve olduğundan
konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz
Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün
İrmik kaymağı için: 1 çay bardağı irmik ve 200 ml sütü
kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul