Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Baklava Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Baklava Tarifi





Vişneli baklava tarifi - Vişneli baklava yapılışı - Vişneli baklava


Vişneli baklava

10 adet baklava yufkası (260 gram)
Konserve veya dondurulmuş vişne
İrmik kaymağı
200 gram tereyağı (Urfa tereyağı)

Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su 1 çay kaşığı limon suyu


Yapılışı

1- Şerbet için tozşeker ve suyu toz¬şeker eriyene dek kaynatın Limon suyu ilave edip 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın

2- Baklava için yufkaları üst üste yer¬leştirip 12'şercm'lik kareler halinde kesin Kare şeklindeki yufkaların orta¬larına 3eradet vişne ve irmik kaymağı koyun Rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yakla¬şık 35-50 dakika pişirin Fazla yağını süzdürüp sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin Baklava şerbeti çekince servis yapın

Not: Vişne suyunu bırakan bir meyve olduğundan konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün

İrmik kaymağı için: 1 çay bardağı irmik ve 200 ml sütü kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin



Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla