Konu
:
Kestaneli Kolay Profiterol Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Kolay Profiterol Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Kolay Profiterol Tarifi
Malzemeler: 500gr kestane-1 su bardağı toz şeker-2 muz-15 paket pötibör bisküvi-1 çay bardağı süt-3 çorba kaşığı kuru üzüm-1 paket hazır çikolata sosu-birkaç hazır kestane şekeri
Kestaneleri yıkayıp bıçağın ucuyla üzerlerini çizin
Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin
Yumuşayıncaya kadar haşlayın
Süzgece alıp ılınmaya bırakın
Kabuklarını soyup robota alın ve ezin
Kestane püresini tavaya alıp şeker ve 2-3 çorba kaşığı su ilave edin
Devamlı karıştırarak pişirin
Bisküvileri ufalayıp robotta un halinde ezin
Kestane püresine ekleyip çatalla ezerek karıştırın
Muzları ilave edin ve çatalla ezin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi ıslatarak yuvarlayın
Üzerlerine birer üzüm yerleştirip hafif bastırın
Topları servis tabağına üs üste dizin
Çikolatalı sosu paket üzerindeki tarif gibi hazırlayın ve topların üzerine gezdirerek dökün
Kestane şekerleriyle süsleyip servis yapın
Afiyet Olsun
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul